Alla inlägg under april 2008

Av vampireslave - 6 april 2008 19:15

idag var jag på ännu en barnbasar. jag gillar idén med barnbasarer. köp begagnade prylar till billigt pris. kom och kläm och känn. men jag fattar inte varför de skall pressa in så mycket prylar och människor det bara går på så litet utrymme som möjligt? det säger sig självt att övervägande delen av besökarna antagligen kommer med antingen stor mage eller barnvagn. svaret på denna ekvation är trångt.


jag kom i alla fall hem med häxan amalia. en asball barnbok om häxan amalia vars hus, katt och inredning är totalt svart. hur det sedan kommer sig att katten blir regnbågsfärgad och huset gult, det får ni reda på vid kommande sagostund.


huruvida häxan amalia var till vampireslave eller freja återstår att se.  

Av vampireslave - 5 april 2008 22:20

såg sweeney todd igår. inte en sekund för tidigt. älskar tim burton. laddade med knytisfilmkväll. hamnade både det ena och andra på bordet. chips, dip, godis, bullar och dricka. ett gravido satt och log förnöjsamt i soffhörnet. med vänner omkring sig. en perfekt kväll efter en jobbig dag.


var på jobbet igår och fixade med praktiska göromål. trodde det skulle ta en timme. var där i två och en halv. dator, skriva, räkna, hämta, lämna, förklara, skriva under. medan jag var där ringde telefonen och jag hörde upprörda röster i luren. jag blir så förbannad! vad är framförhållning för något?! är glad att jag kunde gå därifrån igen.


passade på att packa ihop alla min saker. tömde skåp, lådor och skafferi, rensade i facket. det var skönt. tänker inte komma tillbaka på lääänge. åkte vidare till chefens kontor och lämnade papper. ständigt dessa papper. som dessutom går om varandra. huller om buller. papper för föräldrapenning. det som gäller sist kommer först. märkligt. varken havandeskapspenning eller sjukpenning har jag hört något om. men föräldrapenningen skall fyllas i och skickas in. förstår inte systemet. kanske lika bra. 


idag har jag varit på barnbasar. hittade en jättefin mjuklift som jag ville ha. den var dock trasig på ett ställe. jag önskade den hel igen, men det funkade inte. gick därifrån utan den. min mor bjöd på våfflor, och då försvann alla sorger i världen.  

Av vampireslave - 3 april 2008 20:33

ytterligare en dags långpromenerande. börjar bli en riktigt nyttig vana i mitt liv. tro mig, sådana behövs för tillfället. traskade runt med vince och nat. vi provade en slinga som kallas hälsostigen. upprättad av hjärt- och lungfonden tror jag. vi orkade bara igenom halva. nästa del tar vi en annan gång.


ända in i skrivande stund har jag dessutom haft en nyttig dag. otroligt. bestämde mig imorse att nu får det vara nog. har haft ett omåttligt begär efter delicatobollar de senaste dagarna, och nu känns det som jag har chokladbollsmet i hjärnan.


idag har jag dock lyckats stå emot mjukglassfrestelser under vår hälsopromenad, samt hela affärens onyttiga utbud på kvällskvisten. detta till trots att sambon föll för djävulen och jag fick en chokladpuss efteråt. som i och för sig smakade gudomligt.   

Av vampireslave - 3 april 2008 20:26

jag hänger inte riktigt med. trodde det var vecka 26. fast det är vecka 27. bara 98 dagar kvar till beräknad förlossning. det är nästan så jag åker och sätter mig utanför akuten redan nu. om tiden fortsätter att gå så här fort hinner jag väl inte blinka förrän det traskar runt en tonåring här hemma.


det är faktiskt lite skrämmande med tid. en automatisk tanke borde ju vara att jag nu har all tid i världen eftersom jag är sjukskriven. att dagarna borde vara sköna och avslappnade, sega sig fram i makligt tempo. så är det inte. men det vore väldigt skönt om det poff blev så en dag. jag kanske måste sluta stressa först.  


apropå stress. imorgon ska jag till jobbet. träffa en medarbetare som ska ta över en del av mina uppgifter. skriva av mig nycklar, kassaskåp, konton osv. det kommer nog ta minst en timme att få ordning på allt. sen måste jag visa henne hur jag redovisar i mina system, berätta vad som ska göras och inte göras. det är mycket ansvar på enskilda individer på mitt jobb. efter det ska jag träffa chefen. lämna över papper om föräldrapenning. jag tror att jag kommer vara trött i själen imorgon kväll. 

Av vampireslave - 3 april 2008 20:09

pratade nyss med en jobbarkompis. hon ville bara ringa och säga hej och höra hur allt var. säga att jag är saknad och att jag ska ta hand om mig. känner mig helt pirrig i magen nu. blir så glad när människor engagerar sig. blir så glad när den lilla gesten är det som betyder något. när något är massor.

Av vampireslave - 2 april 2008 18:20

äntligen. nu är jag trött på bredbandsstrul. det visade sig vara adaptern till modemet som gått sönder. hoppas den håller lite längre den här gången!


en hel del har hunnit hända på bara några få dagar. malin har flyttat in hos oss. varulvsprinsen har haft en spelning. jättebra som vanligt! och jag är inte alls partisk. snön har smält bort och våren har kommit tillbaka igen. tussilago och vitsippor skymtar här och var. har sprungit lite hos sjukgymnasten i vanlig ordning och fått igång rutinen på lååånga promenader. finns väldigt många fina ställen att traska runt på i detta område, har jag upptäckt. firade en bror som fyllde fyrti. 


och barnvagnen. den köpte vi! är hur nöjda som helst. när man inte haft någon vagn tidigare är det dock väldigt superdupersvårt att veta vad man ska titta på. jag och sambon gjorde dock vårt bästa för att klämma och känna och peta och undra om precis allting. stackars människa, hon fick hålla många demonstrationer innan vi var nöjda. exakt hur den fungerar kommer vi ju inte märka förrän liten bebis ska kuska runt i den. men det verkar lovande.   

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards