Alla inlägg under oktober 2007

Av vampireslave - 25 oktober 2007 15:28

jippi. eftersom föregående inlägg sparades och publicerades helt enligt önskemål gör jag ytterligare ett försök. för den som undrar hur jag haft det i veckan.


i måndags var jag busvakt igen. tokroliga vincent fyllde dessutom sju månader. grattis! vi lekte och busade medan nathalie städade ur deras gamla lägenhet. sen blev vincent lite lessen på läppen och skulle sova. då tog vi vagnen och gick en höstpromenad. han tyckte nog det var väldigt kul att någon annan var barnvagnsförare, för till en början var ögonen stora som tefat och han spanade in varenda rörelse jag gjorde. efter ett tag kapitulerade han inför tröttheten.


jag har jobbat förmiddag. börjat både sex och halv sju om mornarna. det har varit jobbigt. för av någon anledning har jag inte kunnat sova på nätterna! det är ytterst ovanligt. i normala fall somnar jag på ca tio centimeters avstånd innan huvet nuddar kudden. men månen har silat sig in genom persiennen och fladdrat mig i ansiktet. jag tycker det är jättehärligt. månljus är bland det bästa som finns. men jag blir så galet pigg av det. mångalen kanske. 


annars har jag kollat mycket tv. såklart. och konstaterat att jag verkligen är toknöjd med köpet. vårt vardagsrum har definitivt fått ett lyft. vi har börjat planera lite smått inför en halloweenfest som vi ska ha på lördag nästa vecka, tredje november. och i övrigt har jag sovit bort kvällarna eftersom jag inte sovit så bra på nätterna. ond cirkel syndrom.


just nu är jag flitig i tvättstugan mellan varven. sen ska jag laga en god middag åt mig och min sambo. kolla lite på tv och sen sova. imorgon ska jag på en heldagsutbildning med temat hot & våld. något självförsvarsinriktat har jag fått för mig. via jobbet så det ska bli kul. på kvällen kommer kajsa och då ska vi göra kvastar. det bär ju av till häxafton på söndag så på något sätt måste vi ju komma dit! 


just ja. i veckan var jag hos min bästa kompis för fjärde gången. han tatuerade jättemycket. fliten lyste ur ögonen och armens nerver protesterade ljudligt. för varje gång jag går därifrån tänker jag att, nu kan jag inte bli mer nöjd, men ack så fel jag har, varje gång. det blir verkligen skitbra. alldeles galet perfekt. jag väntar mig nästan vakna upp ur drömmen och konstatera att jag valt en hockey-logga på armen istället! bilder kommer.

 

har funderat mycket kring inspiration oxå. en hel del inspiration kom ju på posten för någon vecka sedan. sen har jag läst lite i gamla delkurser till häxkursen där det skrivits och berättats om inspiration. det jag försökt ta till mig är att oavsett hur hektiskt liv man än har, hur mycket som än pressas in i almanackan, måste man prioritera åtminstone fem minuter varje dag åt att göra det man själv vill. det man får inspiration av. det man tycker är kul.


detta resulterade i att jag i förrgår målade med vattenfärg! väldigt längesedan jag bemödade mig om att plocka fram grejer till det. men nu blev det av i alla fall, och det kändes roligt. jag är ingen konstnär. och mina alster blir inga konstverk. faktum är att jag knappt kan åstadkomma något alls. när jag målar sitter jag och duttar med olika färger här och där, sveper med färger ibland, öser på med färg ibland och bara blandar färger ibland. det är måla för mig. och det är det som är kul.


igår kväll kom ispirationen med ett gäng chokladbollar. jag stod i köket och rullade godis medan jag lyssnade på en ljudbok. väldigt mysigt. och väldigt praktiskt att ha i frysen när besök närmar sig.  

Av vampireslave - 25 oktober 2007 15:21

som ni märkt har jag inte engagerat mig i bloggen på sista tiden. eller. jo det har jag. men det syns inte. varje gång jag skrivit ett inlägg har bloggen låst sig och vägrat spara mina ord. sånt tröttnar man på efter tredje gången typ. jag har helt enkelt dunkat nävarna i tangentbordet och struntat i det hela. nu har jag fått veta att hela bloggagratis strular. förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka då de ska byta server. håll tummarna!

Av vampireslave - 21 oktober 2007 16:45

denna söndag har jag städat. stor tv på plats. dammråttor eliminerade. rumpan placerad i soffan och chips på bordet. så såg det ut igår kväll i alla fall. det är stora monster i monsters inc på vår tv nu. intressant filmupplevelse. och jag somnade inte en enda gång. wow.


idag som sagt. dansat med snabeldraken. känt mig bakis och förkyld. fastän jag inte är någotdera. konstigt. söndag i all ära. men det var längesen jag var bakis nu. har städat upp efter ikea-invasionen oxå. fått allting på plats. bara bänkarna i köket och hela sovrummet kvar. men det får vänta till en annan dag.


ny delkurs i häxkursen har börjat nu. är sugen på att sätta igång. ska viga lite tid åt det senare. nästa söndag ska jag flyga på kvasten till häxafton. ska bli väldigt spännande. 


ska försöka övertala sambon att äta pizza ikväll. det blir nog inte svårt. känner man sig bakis utan att vara det kan man väl äta bakismat även fast man inte har råd. eller nåt. 

Av vampireslave - 20 oktober 2007 12:18

det är lördag och jag har haft sovmorgon till tolv. hur skönt som helst. jag minns en tid då jag gick upp klockan sex oavsett om jag var ledig eller inte. den tiden är förbi. dessutom har katterna sovit hos oss inatt. det är bland det mysigaste jag vet. men det funkar inte om vi ska upp och jobba, för vi blir så störda av dem. de knatar runt i sängen och står och trampar på en. ofta har jag tre stycken som ligger på mitt bröst - samtidigt - och då vaknar jag av lite lätt andnöd. men inatt var det gosigos.


ikea igår förflöt som det brukar. efter flera timmars möbeljakt blir jag hungrig, får ont i fötterna och redo att bryta av nästa armbåge som försöker tränga sig förbi. en mysig händelse var dock när seb och nat skulle iväg med sina grejer och fixa hemkörning, då var jag busvakt. buset var för övrigt väldigt lesset och väldigt trött. hade honom i en bärsjal. jag gick iväg med honom och gick och sjöng och hade mig, rätt som det var sov han. då däckade vi båda två (nästan) bland mattorna. hittade en utomordentligt fåtölj som jag satt och gungade oss i. myspys! 


under kvällen blev det till att bära upp de hembeställda möblerna och köra massa kartonger mellan lägenheterna. jag transporterade en livrädd katt och en nyfiken orm. och lite annat smått och gott.


idag tänker jag inte bära så mycket. vår nya TV kommer, men bärhjälpen kommer med den. ska bli fin-fint. istället ska jag pyssla i ordning allt småplock jag själv köpte på ikea, städa undan lite och göra plats för TV:n i vardagsrummet. senare under kvällen kommer ett par polare över. det blir nog en väldigt skön lördag det här.  

Av vampireslave - 19 oktober 2007 09:18

idag ska jag till ikea. två vänner som flyttar snart vill ha lite hjälp. i gengäld får jag oxå passa på att handla när vi ändå är där. och det kan jag väl stå ut med. ikea liksom. mitt bollhav.


för övrigt mår jag illa just nu. som fan. har väl aldrig haft svårt att äta frukost förr. men nu vet jag inte var jag ska ta vägen.  

Av vampireslave - 18 oktober 2007 18:45

inga hål i tänderna. lite tandsten. men på två år tyckte hon det var bra jobbat. fick en massa beröm. och skulle nog växt en del om det inte var så att jag låg med alla mackapärer i munnen, nedsänkt så allt blod forsade in bakom ögonen. knappt femton minuter och sexhundra spänn fattigare. rena rånet. det hade jag ju kunnat göra mina två piercingar i läppen för som står på tur. men schysst att ha en fräsch mun.

Av vampireslave - 18 oktober 2007 11:25

idag klämmer jag in ett tandläkarbesök innan jobbet. önska mig lycka till. gjorde två försök med tandtråd tidigare i veckan. det måste vara värsta ögontjänargrejen egentligen. vem gör inte så. pillar med tråd och borstar frenetiskt en vecka före besöket och en vecka efter. nåväl. har hittills aldrig haft några hål. får se om denna gången blir den första?

Av vampireslave - 18 oktober 2007 11:04

jag har blivit utmanad! nathalie utmanade mig att skriva åtta saker jag aldrig skulle ge en chans:


1. patriarkaliska religioner. en tro inordnad i hierarki? passar inte mig.

2. pommes frites dippad i milkshake. fredrik försökte igår. blärsch. 

3. äta köttfärs. i alla fall inte på länge. vegot börjar med fisk.

4. våld. löser aldrig några problem. håller mig till banan-pickadollen.

5. george bush. han har fått sina chanser och mer därtill. avgå. 

6. insekter som husdjur. gärna i naturen men inte i min säng. brrr.

7.  italiensk sovrumsinredning. är verkligen inte jag. sova i en spegel?

8. öppna kreditkonton. livrädd. cash is king. 


jag lämnar denna utmaning öppen. den som har tid och lust får gärna göra ett försök. skriv i kommentarerna i så fall så jag kan få nöjet att gå in och kika.  

Presentation

Omröstning

vill du byta efternamn?
 ja
 ja - vill skapa ett eget
 nej
 har redan gjort det
 vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards